Oosterwold

Oosterwold

Wonen in de natuur kan niet dichter bij de randstad komen

Wonen in de natuur kan niet dichter bij de randstad komen
Ten oosten van Almere ontstaat een uniek gebied ‘Oosterwold’ waar dromen en mogelijkheden dicht bij elkaar komen.
Mede door de ontwikkeling van het gebied zonder gedetailleerd plan zal Oosterwold gevormd gaan worden door haar bewoners in een omgeving die zijn groen en agrarisch karakter zo veel mogelijk behoudt.

Om dit te realiseren zijn er diverse spelregels op Oosterwold van toepassing met betrekking tot de inrichting van de kavels.
Door de terughoudende rol van de overheid zal er in Oosterwold een diversiteit ontstaan in architectuur en landschapsinrichting.
In geheel Oosterwold, 43 km2, moeten er 15.000 woningen gerealiseerd worden hetgeen een veel lagere dichtheid inhoudt dan elders in de randstad.

Hof van Oosterwold

In deze unieke omgeving van bos en weids uitzicht wordt momenteel ‘Het Witte Dennenhof’ gerealiseerd, wellicht beter bekend als ‘Hof van Oosterwold’.
Hof van Oosterwold is ontstaan vanuit een gedachtegoed en enthousiasme om een omgeving te realiseren waar men kan wonen, werken, stadslandbouw kan toepassen en het landleven ervaren. Hof van Oosterwold is 1,5 hectare (15.000m2) groot.

Hof van Oosterwold 2

Op een steenworp afstand van het Witte Dennenhof zal
Hof van Oosterwold 2 ontwikkeld worden. De opzet zal grotendeels gelijk zijn maar zowel de oppervlakte van de kavels als van de woningen worden ruimer.

De oorsprong hiervan ligt in de mogelijkheden die men met de kavel en woning voor ogen heeft in combinatie met de spelregels van Oosterwold. Hof van Oosterwold 2 wordt 2,325 hectare (23.250m2) groot met 11 kavels voor bungalows en één gezamenlijke kavel.

Log bungalows

Op Hof van Oosterwold 2 worden op de riante kavels LOG Bungalows gerealiseerd.
Deze woningen zijn geheel uit hout opgetrokken wat een zeer goede isolatiewaarde heeft en door het hout tevens binnen toe te passen erg sfeervol is.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

De LOG woningen zijn onderhoudsarm, voorzien van de modernste installaties en uitgevoerd als geheel gelijkvloerse bungalow van 128 m2 of 152 m2 bruto vloeroppervlakte (BVO).

Realisatie

Binnen de spelregels van Oosterwold hebben wij vanuit het gedachtegoed getracht een omgeving te realiseren waar men in rust en ruimte kan wonen en werken.
Dat er hierdoor unieke mogelijkheden zijn ontstaan weet u inmiddels.

Graag lichten wij, in een persoonlijk gesprek, toe wat het inhoudt om een unieke kans als Hof van Oosterwold te benutten, wat de spelregels inhouden en vooral om te vernemen wat uw wensen zijn.

Meer informatie?

Contact